sadsad x
asdasd

Mevsimsel Saç Dökülmesi

02 Ekim 2020
Mevsimsel Saç Dökülmesi

SAÇLAR NEDEN DÖKÜLÜR?

Genetik nedenlerle, mevsim geçişlerinde, demir eksikliği,hormanal bozukluklar,sağlıksız beslenme,yoğun stres, yaz aylarından deniz suyu,havuz kloru ve güneş ışınları gibi çevresel faktörler, hamilelik ve kemoterapide saç dökülmesi  yaşanmaktadır. Saçın gelişimi için gerekli olan protein, vitamin,mineral, aminoasit ve esansiyel yağların eksikliğide dökülmelere yol açmaktadır. Günde ortalama 100-150 civarında saç teli dökülmesi normal karşılanmamakla birlikte, mevsim geçişlerinde bu rakam 2-3 katına çıkabilmektedir. Mevsimsel saç dökülmeleri 2 aydan fazla sürebilmektedir.

MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SAÇ DÖKÜLMESİNİN NEDENLERİ VE ENGELLEMENİN YOLLARI

Mevsim geçişlerinde vücut fizyolojimizde yaşanan değişimler cildimizde olduğu kadar saç derimizide olumsuz etkilere neden olabilmektedir. Ciltteki nem dengesindeki bozulmalar ve derideki koruyucu tabakaya zarar veren uygulamalar önce kepeklenmeye ardından ciltteki kuruluğa ve sonrasındada bu yaşananlar saç dökülmesine yol açmaktadır. Mevsim geçişlerinde saçlara yaptığımız uygulamalar saç derimizde nem kaybına ve yağlanmaya yol açabileceğinden hergün yıkama ihtiyacıda bazen dökülmeyi arttırabilmektedir.

DÖKÜLMEYİ ENGELLEMEK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

Sağlıklı ve dengeli beslenmeliyiz.

Kandaki demir oranımız düşük olmamalıdır.

Saç köklerini beslemeliyiz.

B2,B5,B6,B9,B12 ve D vitaminleri, A vitamini, C vitamini,E vitamini demir,  folik asit, biotin ve çinko içerikli besinler veya vitamin takviyeleri kullanmalıyız.

Saç derisine masaj uygulayarak kan dolaşımını hızlandırmalı köklere gidecek olan oksijen miktarını arttırmalıyız. Masaj için badem yağı,zeytin yağı veya Hindistan cevizi yağı kullanabiliriz.

Saç tipimize uygun şampuan kullanmalıyız. Kuru, normal ve yağlı saç tipine göre üretilen şampuanlar kullanarak dökülmeyi durdurabiliriz. 

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.